Elev

For elever

Med Barnetråkk kan du fortelle de som bestemmer hva du liker og ikke liker så godt på hjemstedet ditt. På kartet kan du på en enkel og morsom måte tegne de veiene du går. Du kan også merke steder du går forbi langs veien og steder der du leker.

Hvorfor gjennomføre Barnetråkk?


Barn og unges stemme er viktig

Visste du at norsk lov sier at kommunen må ta vare på deg og dine ønsker når de planlegger hjemstedet ditt? Likevel vet kommuner i Norge ofte mer om hvor elgen er, enn om hvordan barn og unge bruker stedene der de bor. Barnetråkk hjelper deg å fortelle dine meninger til de som bestemmer, slik at de kan ta hensyn til disse når de skal bygge eller gjøre endringer i nærmiljøet ditt.

Viktig for demokratiet

Barn og unge har rett til å bli hørt av lokale politikere og planleggere i sitt nærmiljø. Barn og unge er opptatt av og kan andre ting enn voksne. Det er viktig at planleggere får vite hva du mener, slik at det kan bli bedre. På denne måten bidrar Barnetråkk til å skape et mer demokratisk samfunn hvor barn og unges meninger blir mer synlige.

Verktøy som er tilpasset barn og unge

Barnetråkk består av et veldig enkelt verktøy som er laget for deg, slik at du enkelt kan tegne inn hvor du beveger deg, hvilke steder man liker og ikke liker, og dine forslag til forandringer. Barnetråkk samler inn og deler denne kunnskapen med de som bestemmer over hvordan stedet der du bor skal bli i fremtiden.

Elever registrerer Barnetråkk

Kom i gang


Få læreren din til å starte et Barnetråkk med klassen din! Vis dem denne siden, eller be foreldrene dine ta det opp på foreldremøtet. Vær med og gjør bostedet ditt bedre nå!

Hva skjer etterpå?

Etter at Barnetråkket er gjennomført, er det viktig at det skjer noe! Her kan du og klassen din spille en viktig rolle. Sammen med læreren, kan dere kan for eksempel:

  • lage en utstilling om det dere mener bør bli bedre
  • skrive leserinnlegg til lokalavisen
  • bygge egne sitteplasser?
  • male deres egen basketbane?
  • plante egne planter?
  • tegne deres egen skatepark?